Správné ukládání zvěřiny je klíčové pro zachování její kvality a bezpečnosti. Zde jsou některé tipy. Chlazení. Čerstvě ulovenou zvěřinu je třeba co nejdříve zchladit. Ideální teplota pro chlazení je mezi 0 a 4 °C. Maso by mělo být zavěšeno nebo položeno na rošt, aby vzduch mohl volně cirkulovat. Mražení. Pokud plánujete zvěřinu skladovat delší dobu, je nejlepší ji zmrazit. Maso by mělo být zabaleno do vzduchotěsného obalu, aby se zabránilo spálení mrazem. Doporučuje se použít vakuové balení. Doba skladování. Zvěřina může být v mrazáku skladována až 12 měsíců, ale pro nejlepší chuť a kvalitu je ideální ji spotřebovat do 6 měsíců. Rozmrazování. Zvěřinu pomalu rozmrazujte v lednici, aby se zachovala její struktura a chuť. Nikdy nerozmrazujte maso při pokojové teplotě, protože to může vést k růstu bakterií. Zpracování. Před uložením je dobré zvěřinu očistit a odstranit přebytečný tuk a šlachy. Tím prodloužíte její trvanlivost a zlepšíte chuť.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.