Šumavská zvěřina

Naše milníky

1996

Založení rodinné firmy v šumavských Petrovicích na výkup, zpracování a prodej zvěřiny.

1998

Značný růst poptávky po zvěřině a personální posílení rodinné firmy o další spolupracovníky.

2000

Rozšíření výrobní kapacity o další provoz, otevření porážky na farmovou zvěřinu a zpracování pernaté zvěřiny.

2005

Spuštění internetových stránek Šumavská zvěřina.

Provoz firmy je auditován Evropskou unií s velmi dobrým výsledkem, bez připomínek auditorů.

První exportní úspěch dodávky jeleního masa do Švýcarska.

2014

Získání prestižního certifikátu "ŠUMAVA originální produkt" na výrobky Šumavská zvěřina. Zde (odkaz na certifikát v PDF).

Úřad průmyslového vlastnictví registruje užitný vzor přepravní obalu chlazených produktů Šumavská zvěřina s průběžným měřením teploty.

2015

Opakovaný audit Evropské unie s vyjádřením spokojenosti s provozem.

2016

Otevření prvního internetového obchodu e-shopu s chlazenou zvěřinou v České republice.

2017

Převzetí ocenění Národní značky kvality KLASA za jelení kýtu bez kosti – chlazenou, srnčí kýtu bez kosti – chlazenou a kýtu z divokého prasete – chlazenou. Zde (odkaz na certifikát v PDF)

2023

Zahájena spolupráce s kuchařskou celebritou Zdeňkem Pohlreichem, provozovatelem stylových pražských restaurací.

Instalace prvního prodejního automatu na zvěřinové speciality 7/24 vedle nové provozovny v Petrovicích u Sušice.

Kančí maso z Petrovic dodáváme do filmové Hájenky Kersko, kde se Hrabalovi myslivci hádali, jestli si dají kance se šípkovou omáčkou nebo se zelím.