Rodinný receptář

Rodinný receptář

Srnčí hřbet s plněnými olivami v olivovém oleji

Srnčí hřbet s plněnými olivami v olivovém oleji

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg srnčího hřbetu
1 plněné olivy v olivovém oleji
1 větší cibule
200 g kořenové zeleniny
100 g smetany
sůl
pepřové koření
vývar

Postup přípravy

Z oliv slijeme olivový olej do hluboké pánve a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme srnčí hřbet, který osolíme a posypeme pepřovým kořením. Podlijeme vývarem a vaříme do měkka. Hotové maso vyndáme z pánve a zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku dáme zpět do pánve, zalijeme smetanou a přidáme pokrájené olivy. Krátce povaříme.