Rodinný receptář

Rodinný receptář

Srnčí hřbet s plátky hříbků

Srnčí hřbet s plátky hříbků

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg srnčího hřbetu
olivový olej
máslo – množství podle počtu hub
hříbky
sůl
pepř
drcený kmín
2 snítky oregana
8 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
vývar

Postup přípravy

Máslo rozpustíme na pánvi a osmažíme na něm pokrájené hříbky. Na olivovém oleji po obou stranách zprudka opečeme srnčí hřbet, který jsme osolili, opepřili a posypali drceným kmínem. Poté ho mírně podlijeme vývarem, vložíme oregano a koření ve vajíčku na koření. Přidáme osmažené hříbky a dusíme, dokud není hřbet měkký. Nezapomeneme vyndat vajíčko s kořením a je-li to nutné, zahustíme sos trochou jíšky.