Rodinný receptář

Rodinný receptář

Orebice plněná hříbkovou nádivkou

Orebice plněná hříbkovou nádivkou

Obrázek receptu

Ingredience

1 cibule
hříbky
100 g anglické slaniny
150 g slaniny
máslo
2 vejce
zelená petrželka
sůl
pepř
kmín
vývar

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku společně s anglickou slaninou. Hříbky nakrájíme na plátky a orestujeme na cibulce se slaninou. Část hub dáme stranou a ke zbývajícím vmícháme vejce a petrželku. Směs osolíme a opepříme a můžeme s ní naplnit orebici. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, část dáme do pekáče a na ní vložíme naplněnou orebici. Zbylou slaninu poklademe na osolenou a pokmínovanou orebici. Podlijeme vývarem, obložíme orestovanými hříbky a pečeme dozlatova.