Rodinný receptář

Rodinný receptář

Kachní prsa s pomerančem a švestkovým čatní

Kachní prsa s pomerančem a švestkovým čatní

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg kachních prsou
0,25 dcl červeného vína
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
100 g slaniny
olivový olej
2 lžíce švestkového čatní
1 pomeranč
sůl
pepřová suchá marináda
hladká mouka

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky, kachní prsa na nudličky. Slaninu rozpustíme na pánvi a zpěníme na ní cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou, vše promícháme a orestujeme na olivovém oleji. K masu přidáme k cibuli se slaninou, zalijeme červeným vínem a vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku, šťávu a dužinu z pomeranče a švestkové čatní. Vaříme do měkka.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory.