Rodinný receptář

Rodinný receptář

Kachní prsa s hroznovým vínem

Kachní prsa s hroznovým vínem

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg kachních prsou
1 cibule
15 dkg anglické slaniny
suchá vinná marináda nebo vinný steak
sůl
několik kuliček hroznového vína bez pecek
trochu strouhaného perníku
červené víno
pepř

Postup přípravy

Část anglické slaniny nakrájíme na plátky, část na kostičky a osmahneme na pánvi. Plátky vyndáme a odložíme stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Kuličky vína rozpůlíme, případně vyndáme pecky a přidáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme a vzniklou omáčku zahustíme perníkem, případně dochutíme pepřem. Kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli. Na talíři zdobíme orestovanými plátky slaniny.
Podáváme s bramborovými noky.