Rodinný receptář

Rodinný receptář

Jelení roláda s hříbky

Jelení roláda s hříbky

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg jeleních žeber bez kosti
3 vejce
150 g anglické slaniny
2 vařená vejce
hříbky, případně jiné houby dle chuti
červená paprika
kyselé okurky
uzenina – slanina, salám, párek
hořčice
máslo
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy

Anglickou slaninu nakrájíme a dáme na pánev vyškvírat. Přidáme kousek másla a orestujeme pokrájené hříbky. Část restovaných hub dáme stranou. Vajíčka usmažíme na pánvi se slaninou a hříbky a rozetřeme na roládu. Vařená vejce rozdělíme na díly, papriku podélně na proužky, okurky podle velikosti na polovinu, dílky nebo mohou být celé. Pokud máme plátky slaniny, poklademe je na plát na usmažená vajíčka, salám rozkrojíme na proužky, případně párek může být celý. Připravené suroviny střídavě skládáme na připravený plát s vajíčky. Vše opatrně stočíme do rolády a sepneme jehlami na ptáčky nebo obtočíme potravinářským provázkem. Dáme do pekáče, posypeme solí a kmínem, podlijeme vodou a přidáme zbytek orestovaných hříbků. Pečeme doměkka.