Rodinný receptář

Rodinný receptář

Jelení kýta se sušeným ovocem

Jelení kýta se sušeným ovocem

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg jelení kýty
několik sušených švestek
několik sušených meruněk
několik půlek mandlí
½ sklenky červeného vína
Sůl
vinařská suchá steaková marináda
tmavá jíška

Postup přípravy

V kastrolu rozpustíme část špeku a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Kýtu protneme zbytkem špeku, osolíme, posypeme suchou marinádou a dáme na usmaženou cibuli. Zalijeme džusem a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do omáčky nakrájíme banán, oloupanou hrušku zbavenou jader a dochutíme chilli, sójovou a worcestrovou omáčkou a mírně zahustíme tmavou jíškou.
Příloha: brambory, bramborová kaše, bramborové noky, rýže