Rodinný receptář

Rodinný receptář

Bažantí polévka s vejci

Bažantí polévka s vejci

Obrázek receptu

Ingredience

1 – 2 skelety z bažanta
kořenová zelenina
kousek másla
divoké koření / celý pepř, nové koření, bobkový list /v sítku na čaj
sůl
2 vejce
pažitka nebo petrželka
15 dkg slaniny
2 – 3 cibule

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji. Bažantí prsa nakrájíme na kousky, mírně osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou. Vše promícháme a opečeme na oleji s cibulí. Zalijeme bílým vínem a vývarem, vložíme divoké koření ve vajíčku a vaříme doměkka. V polovině vaření přidáme oloupané a pokrájené jablko.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo brambory.