Šumavská zvěřina

Jelení kýta bez kosti KLASA

Jedná se o chlazenou kýtu z jelena lesního, která je nadstandardně, pečlivě ručně opracovaná. Odblaněné, čisté maso bez šlach a povázek zaručuje jeho dobrou stravitelnost a vysokou biologickou hodnotu.

399 Kč
  • cena za 1 kg
  • objednací číslo: 113100
  • skladem

Jedná se o chlazenou kýtu z jelena lesního, která je nadstandardně, pečlivě ručně opracovaná. Odblaněné, čisté maso bez šlach a povázek zaručuje jeho dobrou stravitelnost a vysokou biologickou hodnotu.

Používá se kýta pouze z mladých kusů (do stáří 24 měsíců). Údaj o stáří je uveden na „Lístku o původu zvěře“, který provází každý kus do zpracovny. U těchto vybraných mladých kusů se měří pH (měří se u náhodně vybraných kusů  - přibližně každý pátý kus přímo ve výrobně) a musí se pohybovat v rozmezí 5,6 -5,9. Tím je ověřeno, že zvěř byla ulovena správným způsobem a dobře ošetřena. Při požadované postmortální pH hodnotě svaloviny dochází k tzv. zrání masa, štěpí se zásobní polysacharid glykogen, ve svalech se hromadí kyselina mléčná - dochází tak k poklesu pH, které je velmi důležitou hodnotou pro získání kvalitní a jedinečné zvěřiny. Snížené pH zásadně omezuje schopnost mikroorganismů se množit. Během zrání masa dochází k řadě biochemických změn ve svalovině, které mají za následek pozitivní změny senzorických vlastností zvěřiny. Svalovina se stává křehčí, šťavnatá, získává svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnou chuť. Toto jsou nejdůležitější hodnoty pro naprosto kvalitní a jedinečnou čerstvou zvěřinu s jasně tmavočervenou barvou.

 

Přeprava zvěřiny

Chuť je individuální, ale čerstvost je známkou kvality. Proto jsme pro první e-shop se šumavskou zvěřinou vyvinuli originální přepravní box chlazených produktů, vybavený průběžným měřením teploty přepravované potraviny.

Výhody našeho řešení k zajištění optimální trvanlivosti a čerstvosti

Zboží je vloženo do originálního přepravního boxu těsně před vlastní expedicí, tím je zaručena teplota chlazeného masa cca 1°C.
Dodržení teploty je klíčové pro uchování vysoké kvality masa. Používáme originální polystyrénový box vyplněný chladicími prvky.
Teplota masa během přepravy nesmí překročit 7 °C, což je důležité pro dodržení veterinárních předpisů. Povrchová teplota uvnitř přepravního boxu je měřena vpichovým teploměrem, kontaktně položeným na zboží. Měření povrchové teploty tímto způsobem je praktické, protože teplota v jádře masa bývá obvykle nižší.
Zaznamenání teploty zástupcem přepravní služby při doručení zásilky zajišťujeme objektivitu a transparentnost celého procesu.

Upozornění

Při osobním odběru nebo k zásilkám neobsahujících zvěřinu nepřikládáme teploměr ani přepravní polystyrénový box.