Jedná se o chlazenou kýtu z prasete divokého, která je nadstandardně, pečlivě ručně opracovaná. Odblaněné, čisté maso bez šlach a povázek zaručuje jeho dobrou stravitelnost a vysokou biologickou hodnotu.
Chuť je individuální, ale čerstvost je známkou kvality. Proto jsme pro první e-shop se šumavskou zvěřinou vyvinuli originální přepravní box chlazených produktů, vybavený průběžným měřením teploty přepravované potraviny.
Zboží je vloženo do originálního přepravního boxu těsně před vlastní expedicí, tím je zaručena teplota chlazeného masa cca 1°C.
Dodržení teploty je klíčové pro uchování vysoké kvality masa. Používáme originální polystyrénový box vyplněný chladicími prvky.
Teplota masa během přepravy nesmí překročit 7 °C, což je důležité pro dodržení veterinárních předpisů. Povrchová teplota uvnitř přepravního boxu je měřena vpichovým teploměrem, kontaktně položeným na zboží. Měření povrchové teploty tímto způsobem je praktické, protože teplota v jádře masa bývá obvykle nižší.
Zaznamenání teploty zástupcem přepravní služby při doručení zásilky zajišťujeme objektivitu a transparentnost celého procesu.
Při osobním odběru nebo k zásilkám neobsahujících zvěřinu nepřikládáme teploměr ani přepravní polystyrénový box.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.
Jedná se o chlazenou kýtu z prasete divokého, která je nadstandardně, pečlivě ručně opracovaná. Odblaněné, čisté maso bez šlach a povázek zaručuje jeho dobrou stravitelnost a vysokou biologickou hodnotu.
Používá se kýta pouze z mladých kusů (do stáří 24 měsíců). Údaj o stáří je uveden na „Lístku o původu zvěře“, který provází každý kus do zpracovny. U těchto vybraných kusů se měří pH (měří se u náhodně vybraných kusů - přibližně každý pátý kus přímo ve výrobně a naměřená hodnota se zapíše na lístek o původu) a musí se pohybovat v rozmezí 5,6–5,9. Tím je ověřeno, že zvěř byla ulovena správným způsobem a dobře ošetřena. Při požadované postmortální pH hodnotě svaloviny dochází k tzv. zrání masa, štěpí se zásobní polysacharid glykogen, ve svalech se hromadí kyselina mléčná a dochází tím k poklesu pH, které je velmi důležitou hodnotou pro získání kvalitní a jedinečné zvěřiny. Snížené pH zásadně omezuje schopnost mikroorganismů se množit. Během zrání masa tak dochází k řadě biochemických změn ve svalovině, které mají za následek pozitivní změny senzorických vlastností zvěřiny. Svalovina se stává křehčí, šťavnatá, získává svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnou chuť. Toto jsou nejdůležitější hodnoty pro naprosto kvalitní a jedinečnou zvěřinu s jasně tmavočervenou barvou.