Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí plec s liškami a s portským vínem

budete potřebovat:

1 kg srnčí plece
sůl
pepř
400 ml portského vína
máslo
lišky
8 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
šťáva z jednoho pomeranče
lžíce medu


postup přípravy:

Máslo rozpustíme a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a lišky. Srnčí plec osolíme, opepříme, vložíme k cibuli s liškami a zprudka opečeme ze všech stran. Zalijeme portským vínem a vložíme koření v sítku na čaj. Z pomeranče vymačkáme šťávu a přidáme k masu. Plec vaříme do měkka. Z hotové omáčky vyndáme vajíčko s kořením, vmícháme med a je-li to nutné, zahustíme ji trochou jíšky.